HYC is dinsdagavond het nieuwe jaar goed gestart. Voor de North Sea Cup speelde het vandaag een inhaalwedstrijd tegen de Amsterdam Capitals. De zege kwam nooit in het gedrang. Eén van de uitblinkers van de wedstrijd was HYC goalie Tomas Pek.

De goede voornemens van coach Bill Morgan, z'n staf en spelers waren bij het begin van de wedstrijd al duidelijk: in 2012 zo aantrekkelijk mogelijk hockey op het ijs brengen, en liefst met de 3 punten als eindresultaat.

HYC begon dominant aan de wedstrijd en legde de Capitals al snel het vuur aan de schenen. Toch was het wachten tot Ben vercammen het eerste doelpunt van 2012 scoorde voor HYC. Hij deed dit na assists van Barry Horman en Tyler Melancon. 

Herentals hield goed druk, Amsterdam kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar stuitte daarbij telkens op een sublieme goalie Tomas Pek. Met een man meer op het ijs deed Vincent Morgan na 19'13" het net opnieuw trillen, na voorbereidend werk van Jens Engelen en Mitch Morgan.

Na goed 1'47" in de tweede periode had HYC al 2 spelers op de strafbank zitten. Niet dat dit hun spel sterk beïnvloedde, integendeel. Tyler Melancon onderschepte op de eigen helft de puck en rondde z'n rush naar het Capitals doel succesvol af. Goed een halve minuut later besloot Barry Horman om dit na te doen, alleen had Barry 1 tegenstander meer die hij moest zien af te schudden.

Bij de Capitals begonnen sommige potjes al redelijk hard te sudderen. Na goed 13' in de tweede periode slaagde Amsterdam er dan toch eindelijk in om via een afgeweken shot de HYC goalie te verschalken. HYC bleef niettegenstaande de Capitals onder druk zetten.

Vier op een rij
En toen kookten de potjes plots over. Na een fout van HYC ontstond er een wedstrijd in de wedstrijd. De officials hadden de grootste moeite om de kemphanen uit elkaar te houden. Resultaat: 1 HYC'er die voortijdig de douches mocht gaan opzoeken, 3 HYC'ers op het strafbankje gedurende 4' en bij de Capitals zaten ze met 4 op de strafbank. Het was langs beide kanten drummen om een beetje ruimte.

De derde periode bleef lange tijd op slot.Met nog 12' te spelen zette youngster Yente Franssen de eindcijfers op het bord. Hij rondde het voorbereidende werk van Dries Leirs en Joe Vetere knap af.

Periodestanden: 2-0, 2-1, 1-0

De eerste overwinning van HYC in 2012 is hiermee een feit, hopelijk volgen er meerdere, te beginnen met volgend weekend. Zaterdag trekt HYC op verplaatsing naar Chiefs Leuven en zondag ontvangt het thuis Destil Trappers uit Tilburg. Beide wedstrijden beginnen om 20u.

Finale Beker van België in Deurne
Wie op 5 februari om 15u HYC wil gaan aanmoedigen in Deurne, kan z'n ticket ook in't Sportscafé bij Roland bestellen. Voor de prijs van 29 euro per persoon krijg je een plaatsje in de supportersbus, een ticket voor de finale en een supporterssjaal van HYC. Na de finale volgt er nog een afterparty in't Sportscafé met dj Pilli. Het vertrekuur voor de bus zal later meegedeeld worden.